Mi a disc golf?

Gyere és játssz velünk

 
 

Szórakozás

A Disc Golf korra, nemre és edzettségre tekintet nélkül is játszható

 

Természet

Parkokban, erdőkben, golfpályákon játszunk

 

Közösség

Együtt tanulunk, együtt edzünk és egymással is versengünk

A disc golf egy frizbivel (koronggal) játszott szabadidős tevékenység, melynek célja az, hogy minél kevesebb dobásból juttassuk el a korongot a célponthoz. Ez általában egy speciális láncos kosár, de helyettesíthető gyakorlás céljából bármi mással.

A játék azonnal, már elsőre élvezhető, és könnyen – gyorsan fejlődés útjára léphetünk,  minden egyes kör érezhető eredménnyel.

Ez a Disc Golf:

És ez:

Mi kell a játékhoz?

  • egy pár korong
  • egy pálya
  • megfelelő öltözet

A fő szabályok:

  1. A játék célja, hogy a kezdő dobóponttól minél kevesebb dobással eltaláld a célpontot, a láncokból álló kosarat. Találatnak csak az minősül, ha a korong a láncok között, vagy a kosár alján nyugszik.
  2. Egyszerre csak egy játékos dobhat. Mindig az a játékos következik, akinek az eldobott korongja legmesszebb fekszik a célponttól, függetlenül attól, hogy hány dobásból jutott oda. A kezdődobást az a játékos kezdi, aki az előző célpontot a legkevesebb dobásból találta el.
  3. Az eldobott korongot mindig ugyanonnan kell tovább dobni, ahol az földet érés után megállt.
  4. Miután mindegyik játékos eltalálta a célpontot, összeszámolják, hogy hány dobásra volt szükségük ehhez, majd tovább haladnak a következő kezdőponthoz, és így tovább. Az egész játékot az a játékos nyeri, akinek összesen legkevesebb dobás kellett a célpontok eltalálásához.
  5. Tiszteld a természetet és a park látogatóit! Figyelj arra, hogy ne hagyj magad után szemetet, a dobásoddal ne veszélyeztesd a járókelőket és a játékostársaidat!
  6. Mielőtt dobsz, győződj meg róla, hogy semmilyen élőlény nem áll a dobásod útjában!

Részletesebb szabályok angol nyelven: http://www.pdga.com/rules/official-rules-disc-golf
Érdekel a Disc Golf de nem tudod hogy vágj bele?

Szeretnéd kipróbálni de nincs kivel és mivel?

Vedd fel velünk a kapcsolatot megbeszéljük és segítünk.