What is Disc Golf?

Come and play

 
 

Fun

Disc Golf is fun no matter your age, gender or training

 

Nature

We play and hike in open parks and woods

 

Community

We learn together, train together and compete against each other

Disc golf is a sport that is played with a frisbee (disc) and the goal is to get the disc from the starting point (tee) to the target in the fewest possible throws. The target in most cases is a chained metal basket, but it can be substituted with anything for the sake of training.

The game is enjoyable on first try, and you can begin getting better at it immediately, you’ll benefit from every round.

This is Disc Golf:

And this:

What’s needed to play?

  • a couple of discs
  • a course
  • suitable clothing

Main rules:

  1. A játék célja, hogy a kezdő dobóponttól minél kevesebb dobással eltaláld a célpontot, a láncokból álló kosarat. Találatnak csak az minősül, ha a korong a láncok között, vagy a kosár alján nyugszik.
  2. Egyszerre csak egy játékos dobhat. Mindig az a játékos következik, akinek az eldobott korongja legmesszebb fekszik a célponttól, függetlenül attól, hogy hány dobásból jutott oda. A kezdődobást az a játékos kezdi, aki az előző célpontot a legkevesebb dobásból találta el.
  3. Az eldobott korongot mindig ugyanonnan kell tovább dobni, ahol az földet érés után megállt.
  4. Miután mindegyik játékos eltalálta a célpontot, összeszámolják, hogy hány dobásra volt szükségük ehhez, majd tovább haladnak a következő kezdőponthoz, és így tovább. Az egész játékot az a játékos nyeri, akinek összesen legkevesebb dobás kellett a célpontok eltalálásához.
  5. Tiszteld a természetet és a park látogatóit! Figyelj arra, hogy ne hagyj magad után szemetet, a dobásoddal ne veszélyeztesd a járókelőket és a játékostársaidat!
  6. Mielőtt dobsz, győződj meg róla, hogy semmilyen élőlény nem áll a dobásod útjában!

Részletesebb szabályok angol nyelven: http://www.pdga.com/rules/official-rules-disc-golf

Are you interested in Disc Golf but don’t know where to start?

Would you like to try the game, but don’t know where and with what and whom?

Contact us and we’ll help.