Warning: Declaration of Theplus_Column_Responsive::register_controls($element, $section_id) should be compatible with Elementor\Controls_Stack::register_controls() in /web/htdocs3/kpdghu/home/www/wp-content/plugins/theplus_elementor_addon/modules/controls/group/plus-column-width.php on line 0

Budmerice Spring Fling beszámoló

Budmerice (Gidrafa), Szlovákia

Gyönyörű parkban, csodálatos környezetben várt ránk a Pálffy-kastély.

A legenda szerint Pálffy János építette, miután beleszeretett egy francia nemesi származású hölgybe. A hölgy szívének meghódítása céljából egy francia mintájú kastélyt építtetett. Sajnos, mire a kastély elkészült, a hölgy szíve már másé lett.

Mi viszont beleszerettünk a kastélyparkba. A szervezők egy remek pályát alakítottak ki, 19 lyukon rövidebb, hosszabb, magasított, erdős és teljesen nyílt fairwayekkel tarkítva egy izgalmas, és olykor könnyűnek tűnő pozíciókkal.

Vera és én (Péter) Pénteken viszonylag korán megérkeztünk és gyakorolhattunk eleget a kicsit borongós, szeles időben. Azonnal az egyik kedvencünkké lépett elő a pálya. Ha tudsz dobni kb. 100 métert egyenesen akkor egyszerű a menet. Nekünk sem volt annyira nehéz, de rejt kihívásokat, nehézségeket Budmerice.

Szombaton az előző napi borongós, szeles időnek nyoma sem volt, így aztán kicsit módosítanunk is kellett a játékon, de viszonylag jól vettük az akadályt. Én az első 5 lyukon összeszedtem +7 pontot ami borzasztó élmény volt, de ezzel megtanultam végre, hogy mennyi kell hogy bemelegedjek. Ugyanis a maradék 14 lyukat sikerült 0-ra hozni, így +7-el fejezhettem be az első kört. Vera napja hasonlóan nehezen indult és +11 lett a vége a körnek. Bálint eközben -7es kört zárt, János inkább velünk tartott +9-el.

Egy gyors ebéd után kicsit próbáltunk jobban odafigyelni, én odafigyeltem a melegítésre végre. Az idő átcsapott kimondottan melegbe így szükség is volt a koncentrációra. Verát talán kicsit jobban meglepte a hirtelen meleg így egy +12-vel fejezte be a kört. Én koncentráltam, élveztem a játékot így sikerült egy eredetileg célzott +1-et hozni, ami azt hiszem az eddigi legjobb eredményem egy ekkora versenyen. Bálint is megérezte a meleget, így “csak” -4-et dobott, míg János nagyon is kitett magáért 0-val.

Jött az este, vacsi, pihenés, este Bálint és János megismertettek minket a Királyi áru kártyajátékkal ami kimondottan jó volt.

Eljött a vasárnap és a harmadik, a halandók számára az utolsó kör, így próbáltam összeszedni mindent amit lehetett. Sajnos egy pár kihagyott putt után annyira elment az önbizaom a puttomból, hogy összesen 7 alkalommal hagytam ki a körben 6 méternél nem hosszabb puttot. Ezt leszámítva remek játékkal +3-as eredményt és a 33. helyet hoztam, aminek így is örülök. János +2-vel remekelt, Bálint -8-as (!!) csodálatos eredményt produkált így a lead cardon játszhatta a döntőt. Vera bámulatos játékkal, magabiztosan kűzdötte be magát 6. helyen a döntőbe egy elképesztő +3-at hozva.

A döntőben én csak a caddie szerepét vettem magamra és Verának próbáltam segíteni. Annyira jól szórakoztunk, hogy a döntőben a hölgyek közül a második legjobb eredménnyel, szinte észrevétlenül suhant egy hellyel előbb az 5 helyre.

János a Master divízió 7. helyét szerezte meg, Bálint pedig az 5. helyre futott be.

Remek élmény volt, jövőre is megyünk. PDGA eredmények. Videóban is összefoglaltuk:

Fotó: Michal Schwarz (http://www.michalschwarz.ephoto.sk/) & Péter Kiss
Videó: Barnabás Józsa & Péter Kiss
Zene: Defences – Gravity Music provided by FlyingTunes (https://youtu.be/7ADlc_HWA0k)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .