Varazdinske Toplice ad otthont minden évben a Mars Springs versenysorozatnak. Ez egy 3db egy-egy napos versenyből álló minisorozat a városka gyönyörű kis dimbes-dombos, erdős parkjában télen és kora tavasszal. Tavaly nyáron egy hatalmas vihar nagyon komoly károkat okozott az erdőben, így kérdésessé vált, hogy egyáltalán járható lesz-e a pálya, el is maradtak a versenyek

Március 31-én a szervezők áldozatos és kemény munkájának köszönhetően végül sikerült a 3 helyett egyetlen versenynapra tényleg rendbetenni a pályát.

Vera és én (Péter) már Pénteken lementünk a helyszínre, hogy újra megismerkedjünk vele. Tavaly épp az említett vihar előtti délelőttön jártunk ott utóljára és azóta rengeteget változott a játékunk és a pályaismereteink is. Kutyáinkkal sétálva gyakorolhattuk be az egyes lyukakat, ami az állandó domborzati változásokkal rendkívül hasznosnak bizonyult: magyarán a domboldalon leguruló korongot az ebek hozhatták vissza! Abszolút kellemes tavaszi időben gyakorolhattunk nyugodtan.

Esti szállásunk Varazdinske Breg-ben a Zlatne Gorice étterem és panzió volt, a környék legszebb kilátásával, egyszerűen csodás helyen, ezt csak ajánlani tudom.

Ha Varazdin akkor P’alapassion… Palacsinta…

Másnapra az idő egy kicsit megváltozott. Kissé vizes lett.

Olyan helyeken folytak patakok és alakultak ki tavak ahol előtte nap semmi ilyesmire még csak utalás sem volt. Előző napi terveinket felülírta, hogy nem volt olyan tee ahol neki lehetett volna futni. Volt olyan ahol a megállás is csak a fa tövébe támasztott lábbal ment, amúgy csúszkáltunk a sárban. Kipróbálhattuk, hogy az amúgy csodálatosan vízálló ruházatunk meddig bírja ezt az esőt és vízmennyiséget. Tényleg elégedettek lehetünk velük, mert majdnem kibírták a második kört is, így csak az utolsó 1 órát töltöttük bőrig ázva.

Nagyon jó élmény volt sikerrel venni ezt az akadályt is. Nem törődve a körülményekkel majdnem sikerült hoznunk a tervet és lényegében mindegyik lyukon sikerült helyt állnunk, így a végén Vera egészen a 2. helyig menetelt, míg én az 5. helyen fejeztem be a versenyt boldogan.

Rövid videóban összegezve:

Categories: Hírek, beszámolók

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Related Posts

Hírek, beszámolók

Disc Golf az M4 Sporton

Az M4 Sport Szabadidő magazinja két részletben is foglalkozott a Disc Golf sporttal a Sportligetben Kőbányán! Rövidebb összefoglaló (11:45-től a videóban):  A következő adásban több részletben kapunk egy kicsit közelebbi képet: 

Hírek, beszámolók

KPDG Mini League 2018/3 : Hoppá kör, a finálé

Szeptember végén elérkezett a Mini League utolsó köre. Remek idő mellett egy hoppá kört játszottunk, azaz midnen lyukon minden játékosnak volt egy-egy lehetősége egy dobást megismételni, hátha jobban sikerül és kiválaszthatja, hogy melyiktől megy tovább. Read more…

Hírek, beszámolók

KPDG Mini League 2018/2 : Tenyeres Kör

Ez a szombat más volt mint a többi. Egy hirtelen hidegfront az addig gyönyörű, napos, kellemes időt egy szomorkás esőre álló, borús nappá változtatta, időnként orkán erejű széllel. Tökéletes napnak ígérkezett a tenyeres dobások gyakorlására. Read more…