Frosty Hills 3. nap by Vera és Péter

  • by
2018 Frosty Hills Day 3

Szombaton lezajlott a horvátországi Muraszentmártonban (Sveti Martin na Muri) a Frosty Hills 3 alkalmas versenysorozat harmadik, befejező része. A hidegre és a legutóbb látott pár centis hóra felkészülve vágtunk neki az útnak hajnalban.

Egy kicsit tévedtünk csak.

Nagyjából 40 centi havat.

Reggel 8-kor megérkezve remek bulinak indult, nevetve ugráltunk a térdig érő hóban és jól szórakoztunk azon, hogy nem is látjuk a korongokat. Ez hamar átfordult kisebb aggodalomba, hiszen már gyakorláskor elhagytuk János (Team KPDG) egyik korongját, ugyan ezt Vera (Team KPDG) később megtalálta.

Az első körben Vera és én (Péter, Team KPDG és Team Ozone Discs) együtt mehettünk. Nagyon újszerű élmény volt a mély, tapadós hó. Egyrészről persze gyönyörű, de borzasztóan fárasztó ebben menetelni. A dobásokat sokkal nehezebb helyesen és jó lendülettel végrehajtani, hiszen nincs egy stabil pont, a tee-ket ugyan letakarították amennyire lehetett, de így sem volt elég hely, illetve csúszósak, havasak maradtak azok is. Nagyjából minden dobásnál szükség volt spotterre – olyan emberre aki a várható érkezési zónában figyeli hol landol a korong, odaszalad és kiássa a hó alól. Egy-egy hosszabb dobásnál így volt, hogy percekig keresni kellett a korongokat, hiszen egy pillanat alatt bebuknak a hó alá és ott akár métereket tesznek még meg. Végül Vera +12-vel, János +10-zel, Bálint és én pedig +7-el zártuk a kört. Ugyan egyikőnk sem örült ennek az eredménynek, de versenytársaink sem szerepeltek sokkal jobban, ráadásul Vera és én még így is jóval a saját PDGA ratingünk feletti eredményt értünk el.

A kör után gyorsan próbáltunk száraz ruhát magunkra venni és átmelegedni ebéd közben, hogy újult erővel vághassunk neki a második körnek. Volt egy kis tanakodás, hogy milyen legyen a második kör formátuma, mert az első kör annyira elhúzódott, hogy kétséges volt, hogy világosban be tudjuk-e fejezni a versenyt. Végül a többség úgy határozott, hogy vágjunk bele, aki végzett segítse a többieket és így bele is fért.

A második körben Bálint és én kerültünk össze, és nagyon jó hangulatban játszhattunk. Talán az első körnél is fárasztóbb játék után ebben a körben is ugyanazt az eredmény dobtuk, +4-et, így a Sportligetben még játszani fogunk egy kis döntőt egymás között … 🙂

Vera +13-al, János +8-al fejezte be a második körét, ami így már mindkettejüknek rating feletti eredmény volt, míg nekem sikerült megint 900 felett dobni, úgyhogy minden hiba és nehézség ellenére nagyon örültem a végén!

És még ezután jött a meglepetés: Bálint és én is egy 4 fős holtverseny tagjaként a 3. helyen végeztünk a versenyen! Szuper élmény volt az első dobogós helyezésem, legalább annyira örültem neki mintha nyertem volna 🙂 Bálint ezzel az eredményével a Frosty Hills sorozat 3. helyén állhatott újra a dobogóra!

Vera a versenyen a 2. helyet szerezte meg és így összesítésben is a 2. helyen végzett a Frosty Hills sorozatban!!! Gyönyörű eredmény!

Csodálatos élmény és sikeres verseny volt, számokban a PDGA oldalán látható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..